Antakya Sıkma Peynirimizin içerisinde hiçbir katkı maddesi yoktur. Renklendirici, koruyucu, asit düzenleyici ve tatlandırıcı içermez. Tamamen doğal ve el yapımıdır.
Ürünlerimizin tamamı hijyen koşullar altında üretilmiş olup, TSE Covid-19 güvenli üretim belgesi ile hijyenik üretim koşulları tescillenmiştir.
Süt, peynir mayası, tuz, su
Pastörize edilen süt peynir mayası ile mayalanır. Elde edilen peynir 90° kaynayan suda haşlanarak taş baskının altında 1gün bekletilir. Ardından tuzlu suda salamura edilir ve 2 saat bekletilip tüketime sunulur.
Kahvaltıda tüketilir. Tereyağında ya da zeytinyağında kızartılabilir. Salataya eklenir. İnce doğranarak poğaçalarda kullanılabilir. Sandviçte kullanılabilir.
Buzdolabında saklanması halinde 4 gün bekletilebilir. Uygun saklama koşulları sağlandığında tazeliğini korur.
Ürünümüz, 1 kg olarak paketlenir. Kargo esnasında zarar görmemesi adına sıkma peynirimiz gıdaya uygun ambalajda satışa sunulmuştur. Ürünlerimiz özel strafor kutu içerisinde buz jeli ile muhafaza edilerek, 4 mevsim güvenle Türkiye’nin her yerine gönderilebilmektedir.